Lisää tarinoita markkinoinnin vaikeudesta: Case Janstock ja Napapiirin Saarituvat

TL;DR: Tuntematon taho vaatii blogimateriaalia poistettavaksi uhkaillen viranomaisilla, ketään ei kiinnosta.

Olin jo ehtinyt täysin unohtaa case Janstock oy:n kun sattumalta sähköpostiini kolahti hyvinkin hämmentävä sähköposti minulle täysin tuntemattomalta henkilöltä:

Hei!

Olen 11/2010 pyytänyt poistamaan yhtiömme sähköpostituslistalta.
Jos haette googlesta janstock +saarituvat

...niin netistä löytyy tämä poistamispyyntö!
Tehän hallinnoitte tuota domainia, joten poistakaa tuo tieto netistä!

Mikäli tätä poistoa ei tehdä, niin teen pyynnön viranomaisten kautta!

Terveisin

Paula Kokkonen
Napapiirin Saarituvat

Tämä oli tietysti hyvin erikoista. Minua jaksaa aina yllättää kuinka joku tosiaan kuvittelee että viranomaisilla uhkailu olisi jotenkin toimivampaa kuin kohtelias pyyntö. Olin tosiaan ehtinyt unohtaa koko tapauksen ja jopa arkistoida aiheeseenliittyvän postauksen. Ilmeisesti Paulaa harmittaa kun tuli alunperinkin kerrottua sadoille (ellei tuhansille) vastaanottajille kuinka hän ei ymmärrä miten postituslistalla toimii, erityisen epäystävällisesti.

En kuitenkaan pitänyt äänensävystä, joten vastasin lyhyesti ja ytimekkäästi:

Moi. Onnea matkaan viranomaisten kanssa. Ensi yrityksellä sit paremmalla asenteella.
Niko

Seuraavassa vastauksessa mennäänkin sitten jo vauhdilla metsään. Kyseessähän on tosiaan henkilökohtaiseen blogiini viittaava lähdemateriaali jonka jouduin valitettavasti vastaanottamaan ihan omaan sähköpostiosoitteeseeni alunperinkin. Paulan epäonnistuminen sähköpostilistojen ymmärtämisessä toki osaltaan myös lisäsi vastaanottamaani spämmiä.

Hei taas!
Tuon tiedoston poistaminen on teidän työtä.
Alkuperäinen yritys Janstock ei ole tarkoittanut noita tiedostoja menemään nettiin.
Virheitä sattuu, mutta nyt pyydän sinua poistamaan sen tiedoston netistä.
Sinähän hallinnoit tuota irkkaajat.org palvelinta.
Paula Kokkonen

Jep jep. No, sitten ei tosiaan enää tarvita muuta kuin keittää homma kasaan. Ehkäpä ensi kerralla Paulakin pyytää kohteliaasti jos haluaa että joku hänelle tuntematon henkilö tekee jotain hänen puolestaan.

Moi.
Viittaatte materiaaliin henkilökohtaisen blogini viitemateriaalia.. Siihen liittyvät toimenpiteet eivät ole "meidän työtä". Olen myös kyllästynyt kaltaisiinne urpoihin jotka aloittavat sähköpostikommunikaation uhkailemalla epämääräisillä "viranomaistahoilla". Koska kuitenkin olette mitä ilmeisemmin melkoisen epätoivoisia, voin tarjota teille asiantuntijapalveluitani liittyen kyseisen materiaalin poistamiseen säälihintaan 100€/tunti plus voimassaoleva arvonlisävero. Mikäli jatkatte kommunikaatiota tähän sähköpostiosoitteeseen, katson sopimuksen syntyneeksi ja lähetän teille perintäkelpoisen laskun.

Mikäli ette halua asiantuntijapalveluitani, suosittelen että käännytte suoraan mainitsemiinne "viranomaistahoihin". Tässä tapauksessa tietysti mahdolliset asiaan liittyvät selvittelykulut laskutan normaalilla tuntihinnalla joka on säälihintaa korkeampi.

Ps. Tulen julkaisemaan myös lähettämänne sähköpostit henkilökohtaisella verkkosivustollani.

Ystävällisin terveisin
Niko Tuomi-Nikula

Fin: Paula ei ilmeisesti lukutaidottomuuttaan havainnut tarjoukseni ehtoja ja silti jaksoi häiritä minua vielä kertomalla ettei tarvitse palveluitani. Uskaltaisin kyllä olla eri mieltä, mutta ei taida olla hintansa väärti sotkeutua noin vaikeisiin asiakkaisiin.

One thought on “Lisää tarinoita markkinoinnin vaikeudesta: Case Janstock ja Napapiirin Saarituvat

Leave a Reply